اساتید، این سرمایه های دانشگاه و کشور با از خود گذشتگی و ایثار.......
نوشته شده توسط : داوود عباسی

وضعیت دانشگاه در سال گذشته درخصوص رشد تحصیلات تکمیلی که همواره مورد تاکید جنابعالی است مورد چگونه بوده است ؟

رشد تحصیلات تکمیلی یکی از اهداف و رسالت عمده دانشگاههایی مثل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی  است تا  دانشگاه بطرف ایجاد رشته های جدید و تربیت نیروهای متخصص منطبق بر نیازهای نظام سلامت حرکت کند. شاید در گذشته نه چندان دور به جز یک دانشکده پزشکی وضعیت تحصیلات تکمیلی در دانشگاه چندان مناسب نبود. در اواخر سال 85 که اینجانب بعنوان معاون آموزشی دانشگاه توفیق خدمت پیدا کردم حدوداً 56/18 درصد دانشجویان دانشگاه در مقاطع تحصیلات تکمیلی یعنی از کارشناس ارشد به بالا مشغول به تحصیل بودند که این رقم برای دانشگاهی مثل دانشگاه ما مناسب نبود. یعنی از 6478 دانشجوی شاغل به تحصیل در آن زمان بیش از 80 درصد آنها در مقاطع undergraduateمشغول به تحصیل بودند. از طرف دیگر در آن زمان در بعضی از هشت  دانشکده آمار تحصیلات تکمیلی بسیار نگران کننده بود. برای مثال در چهار دانشکده بهداشت، پیراپزشکی، علوم تغذیه و صنایع غذایی و توانبخشی رشد تحصیلات تکمیلی زیر 10 درصد بود و در دانشکده علوم توانبخشی تنها از 593دانشجو یک درصد دانشجویان آن در مقاطع تحصیلات تکمیلی یعنی کارشناسی ارشد به بالا شاغل به تحصیل بودند.

بر این اساس در سه ماهه اول سال 1386 سند راهبردی دانشگاه با مشارکت تمام گروههای آموزشی و دانشکده ها و مراکز تدوین شد. بطوری که با 10200 نفر ساعت کار تا خرداد سال 86 یعنی تقریباً سه ماهه اول مسوولیت بنده در معاونت آموزشی دانشگاه،  شناسنامه سند راهبردی آموزشی دانشگاه منتشر شد که در این سند یکی از اهداف اصلی در آموزش دانشگاه رشد تحصیلات تکمیلی، مد نظر قرار گرفت. بلافاصله با جلسات متعدد با معاونان آموزشی دانشکده ها و معاونان آموزشی مراکز آموزشی درمانی جلسات منظم تشکیل و ضمن تسریع امور جاری و روزمره برای تامین اهداف آموزش تصمیم گیری می شد. خوشبختانه با همکاری گروههای آموزشی و دانشکده ها و آموزش وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی شاهد تصویب و تایید 24 رشته جدید در سال 86 و 20 رشته در سال 87 ،14 رشته در سال 88، 10 رشته در سال 89 و 8 رشته در سال 90 شدیم. البته مستحضر هستید که برای تصویب هر رشته امکانات از نظر نیروی انسانی و تجهیزات باید در گروه فراهم شود تا مورد تایید شورای آموزشی دانشگاه و سپس وزارتخانه قرار گیرد. بطوریکه در بررسی ها و ارزیابی های گروههای تخصصی وزارتخانه بتواند آن رشته مورد تایید قرار گیرد.

به هرحال در مدت پنج سال موفق به راه اندازی 76 رشته جدید در کلیه دانشکده ها شدیم. این امر تحولی را در آموزش دانشگاه ایجاد کرد و باعث حرکت و پویائی مناسبی در گروههای آموزشی شد. در سال گذشته هم 10 رشته جدید در دانشگاه راه اندازی شد که عبارتند از دو رشته فوق تخصص، چهار رشته در مقطع فلوشیپ، یک رشته  Ph.Dو سه  رشته کارشناسی ارشد.

در زمان تصدی مسوولیت جنابعالی در معاونت آموزشی دانشگاه چند رشته جدید راه اندازی شده است.

مجموعا  87 رشته جدید راه اندازی شده است  این در حالی است که 53 رشته از طرف دانشگاه به وزارتخانه اعلام شده و هنوز مورد تایید قرار نگرفته و زمان بررسی بعضی از این رشته ها بیش از پنج  سال طول کشیده است. بطوریکه فقط در سال 1386 دانشگاه 13 رشته را به وزارتخانه اعلام کرده که هنوز منتظر تصویب آن از طرف شورای گسترش هستیم.

آیا در بین این رشته ها مواردی که برای اولین بار در کشور راه اندازی شده باشد نیز وجود دارد.

رشته هایی نظیر کارشناسی ارشد آموزش پزشکی از راه دور در مقطع کارشناسی ارشد، تکنولوژی تصویربرداری تشدید مغناطیسی در مقطع کارشناسی ارشد، ایمنی صنعتی در مقطع کارشناسی ارشد، فلوشیپ بیماریهای عفونی در بیماران نقص ایمنی و پیوند، فلوشیپ ارولوژِی زنان، فلوشیپ جراحی پستان، فلوشیپ جراحی سرطان،Ph.Dسلامت در حوادث و بلایا، فوق تخصص ریه اطفال، مدیریت سلامت ایمنی و محیط زیست در مقطع کارشناسی ارشد از جمله رشته هایی هستند که برای اولین در کشور راه اندازی شده اند.

در حال حاضر وضعیت دانشکده های مختلف دانشگاه از نظر تحصیلات تکمیلی چگونه است؟

یکی از نقاط قوت رشد تحصیلات تکمیلی در دانشگاه این بوده است که در تمامی دانشکده ها این اتفاق افتاده است.بطوریکه در حال حاضر بدون احتساب دانشجویان دکترای حرفه ای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی 3/38 درصد دانشجویان دانشگاه در مقاطع کارشناسی ارشد به بالا مشغول به تحصیل هستند.

رشد تحصیلات تکمیلی در دانشکده های مختلف عبارتند از: دانشکده بهداشت 63/43 درصد،  پرستاری 57/22 درصد، پزشکی 98/57 درصد، پیراپزشکی 88/30 درصد، توانبخشی 52/23 درصد، داروسازی 01/27 درصد، دندانپزشکی 90/18 درصد، سلامت، ایمنی و محیط زیست 68/6 درصد، علوم تغذیه 47/18 درصد، طب سنتی 100 درصد و دانشکده آموزش علوم پزشکی 100 درصد.

در زمان تصدی مسوولیت شما بعنوان معاون آموزشی چند دانشکده جدید راه اندازی شده است؟

برای افزایش رشد تحصیلات تکمیلی نیاز به ساماندهی بعضی از این رشته ها در قالب دانشکده بودیم که براین اساس در مجموع  از سال 86  تاکنون تعداد دانشکده های دانشگاه از هشت دانشکده به 12 دانشکده ارتقا پیدا کرده است. دانشکده های طب سنتی، سلامت، ایمنی و محیط زیست، فن آوریهای نوین و دانشکده آموزش علوم پزشکی، چهار دانشکده ای هستند که در مدت تصدی بنده راه اندازی شده اند  که دانشکده سلامت، ایمنی و محیط زیست و آموزش علوم پزشکی در کشور منحصر بفرد هستند.

آیا در مسیر رشد تحصیلات تکمیلی در دانشگاه با مشکل خاصی مواجه بوده اید؟

بطور کلی راه اندازی رشته و دانشکده جدید مشکلات زیادی از قبیل تامین نیروی انسانی مورد نیاز، تجهیزات و امکانات و سیر بروکراسی اداری را به دنبال دارد. اما مشکل عمده ما این بود که با راه اندازی یک رشته می توانیم برای مثال حداکثر پنج دانشجوی Ph.Dبگیریم ولی با افزایش دانشجویان مقاطع کارشناسی مشکل در افزایش عدد و رقم رشد تحصیلات تکمیلی در دانشگاه پیدا می کنیم.یعنی ما با زحمت فراوان صورت کسر که تعداد دانشجویان شاغل به تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد به بالا است را بصورت تک تک افزایش می دهیم ولی با افزایش ناگهانی و چند برابر مخرج کسر که دانشجویان شاغل به تحصیل در مقاطع کارشناسی است باعث می شود که ماحصل این نسبت به کندی رشد کند.

برای مثال با راه اندازی رشته Ph.Dدر یک دانشکده  پنج دانشجو به دانشجویان post graduateما اضافه می شود ولی ناگهان با افزایش 200 درصدی یک رشته مقطع کارشناسی تعداد دانشجویان undergraduateما افزایش چشمگیری پیدا می کند و در نتیجه رشد تحصیلات تکمیلی یعنی این نسبت دانشجویان post graduateبه undergraduateافزایش نمی یابد. در  دو سال اخیر یعنی سال های 90 و 91 ظرفیت بعضی از رشته های ما در مقطع کارشناسی از طرف وزارتخانه سه برابر شده است.

ضمن تبریک این توفیق به شما و همکارانتان ، همواره این نگرانی وجود دارد که توجه بیشتر به مقاطع تخصصی ممکن است باعث کاهش کیفیت مقاطع undergraduateشود آیا در این مورد اقدامی انجام شده است؟

فرمایش شما کاملاً صحیح است همواره این نگرانی وجود دارد که توجه بیشتر به تحصیلات تکمیلی ممکن است به کیفیت آموزش در مقاطع undergraduateصدمه وارد سازد. اما با آگاهی و توجه خاص به این مساله همواره سعی کردیم توجه زیاد آموزش به مقاطع تحصیلات تکمیلی باعث غفلت ما از دانشجویان undergraduateنشود و سعی گروهها و دانشکده ها و تاکید ستاد آموزش دانشگاه بر این بوده که همواره کیفیت مقاطع undergraduateنه تنها حفظ شود بلکه ارتقا یابد و خوشبختانه این امر با تلاش خوب گروههای آموزشی اتفاق افتاده و یکی از شواهد و قرائن خوب این موضوع موفقیت دانشجویان ما در امتحانات جامع کشوری و همچنین موفقیت آنها در قبول شدن مقاطع بالاتر است.

درصد موفقیت دانشجویان دانشگاه در مقاطع تحصیلات تکمیلی و undergraduate در سال گذشته چگونه بوده است؟

در سال 91، 95درصد دستیاران رشته های تخصصی پزشکی در امتحانات گواهینامه تخصصی قبول شدند و در 14 رشته از 23 رشته 100درصد قبولی داشته ایم. 04/53 درصد دستیاران رشته های تخصصی پزشکی در آزمون دانشنامه تخصصی (بورد) قبول شده اند که در مقایسه با رقم 70/39 درصد سال 1386 رشد بسیار خوبی را داشته ایم. میزان موفقیت دستیاران رشته های فوق تخصصی پزشکی در سال 1390، 58/89 درصد و در سال 1391، 35/82 درصد بوده که در سال 91 در 10 رشته فوق تخصصی در امتحانات بورد 100درصد قبولی داشته ایم.

قبولی 14/97 درصدی در آزمون بورد دندانپزشکی در سال 90 و 47/81 درصدی در سال 91 موفقیت خوب دانشکده بوده در مقایسه با قبولی 14/77 درصدی در سال 85 در آزمون بورد دندانپزشکی در سال 91 در 6 رشته از 10 رشته قبولی 100درصد داشته ایم.

اما در مورد مقاطع undergraduate: میزان قبولی دانشجویان در آزمون جامع علوم پایه پزشکی طرح ریفورم شهریور 91 برابر 05/92 درصد بوده که در بین دانشگاه های اجرا کننده طرح ریفورم رتبه اول را پیدا کردیم. میزان قبولی دانشجویان ریفورم در آزمون جامع پیش کارورزی پزشکی 43/96 درصد بوده که در بین دانشگاه های کشور رتبه دوم را کسب کردیم. میزان قبولی دانشجویان در امتحان جامع علوم پایه دندانپزشکی در سال 91 برابر 56/95 درصد و در آزمون جامع علوم پایه داروسازی 33/93 درصد بوده است.

در المپیاد علمی کشوری در سال 91 رتبه سوم کشوری را کسب کردیم  و از نظر قبولی دانشجویان فارغ التحصیل دانشگاه در مقاطع بالاتر برای مثال کارشناسی ارشد و Ph.Dو دوره های تخصصی پزشکی و دندانپزشکی که یک ملاک با ارزش است وضعیت دانشگاه مناسب است.

آقای دکتر وضعیت و تعداد اعضای هیات علمی و اساتید دانشگاه چگونه است.

اساساً موفقیت های دانشگاه بر پایه زحمات اساتید است. این عزیزان سرمایه دانشگاه و کشور و در خط مقدم آموزش هستند اینها طلایه داران و خط شکنان مشکلات آموزش می باشند که با از خود گذشتگی و ایثار پویائی و حرکت را در دانشگاه بوجود می آورند. فعالیت این قشر فرهیخته باعث امید و نشاط در سنگر علم می شود. فرصت را مغتنم می شمارم و ضمن تبریک روز استاد از زحمات این عزیزان تشکر و قدردانی می کنم و دست تک تک اساتید را می بوسم.  خداوند دو نعمت بزرگ به شما عطا کرده "معلمی" و "طبابت" . هر دو این شغل ها در باورهای دینی ما شغل انبیاء است. خوشا به سعادت شما که از این دو نعمت الهی حداکثر استفاده را می کنید. خوب درس می دهید و خوب طبابت می کنید. دعای خیر بیمارن و شاگردان شما بدرقه راهتان باشد.

در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی 1386 عضو هیات علمی دارد که 98/11 درصد استاد، 18/51 درصد استادیار و 25درصد دانشیار هستند. تعداد 127 مربی پیش کسوت هیات علمی زحمت می کشند که با امکاناتی که دانشگاه د راختیار این عزیزان بصورت ماموریت آموزشی گذاشته است امیدواریم در آینده نه چندان دور شاهد ارتقای مربیان به استادیاری باشیم.

لطفا در مورد مربیان و نحوه ارتقای آنها کمی بیشتر توضیح دهید؟

با توجه به این که اساتید ارجمند در رتبه مربی زحمات بسیار زیادی را در گروههای آموزشی و دانشکده ها متحمل می شوند ، تاکید بنده همواره بر ارتقای مربیان دانشگاه بوده و همواره سعی کرده ام که بار سنگین مسوولیت های آموزشی این عزیزان مانع ارتقای علمی آنها نشود و همیشه مشوق این عزیزان برای ادامه تحصیل و ارتقای علمی آنان بوده ام. بطوری که در حال حاضر 33 مربی دانشگاه در حال تحصیل در مقطع Ph.Dهستند یعنی حدود 25 درصد مربیان دانشگاه. امید است در چند سال آینده این عزیزان با توانمندی بیشتر علمی خدمت خود را در سطح بالاتر به دانشجویان عزیز ارائه دهند.

وضعیت ارتقای رتبه علمی سایر اعضای هیات علمی بجز مربیان چگونه است؟

خوشبختانه با نظم و ترتیبی که در دانشکده ها و هیات ممیزه دانشگاه تحت هدایت ریاست دانشگاه اتفاق افتاده شاهد موفقیت های خوب در ارتقای اعضای هیات علمی بوده ایم.  همواره انتظاراعضای هیات علمی این بوده که وقتی پرونده ارتقای آنها مطرح می شود گرفتار پیچ و خم اداری نشوند. این انتظار در بعضی از سالها برآورده نمی شد خوشبختانه با تاکید ریاست دانشگاه به دانشکده ها و تشکیل مرتب جلسات هیات ممیزه این امر در دانشگاه و دانشکده ها به نحو چشمگیری تسریع شد. بطوری که در سال 91 حدود 101 عضو هیات علمی در دانشگاه ارتقا یافتند. از مربی به استادیاری 11 نفر، استادیاری به دانشیاری 62 نفر، دانشیاری به استادی 28 نفر. این رقم در دانشگاه بی نظیر بوده و تقریبا برابر 5/2-2 برابر بعضی از سالهای گذشته می باشد. این نتیجه توجه ریاست دانشگاه و دبیر هیات ممیزه، دفتر ارزشیابی آموزش دانشگاه و گروههای منتخب دانشکده ها و گروههای تخصصی و اعضای هیات ممیزه دانشگاه است.

در مورد تامین نیروی انسانی دانشگاه از نظر هیات علمی وضعیت چگونه است؟

همواره سعی شده که نیروی انسانی مورد نیاز برای ارتقای گروهها تامین شود گرچه سهمیه های دانشگاه محدود است ولی با پیگیریهای ریاست دانشگاه خوشبختانه در سال اخیر در جذب نیروی انسانی مورد نیاز گروههای آموزشی هیات جذب دانشگاه موفق بوده است . بطوریکه از زمان تشکیل هیات جذب تا کنون 335 نفر جذب شده اند و همواره سعی شده که افراد توانمند و متعهد برای افزایش فعالیت گروه ها بر حسب نیاز تامین شوند. خوشبختانه در جلسات ریاست دانشگاه باگروههای آموزشی، اعلام نیاز از طرف اکثر گروه ها بسیار کاهش یافته گرچه در بعضی از گروهها با توجه به بازنشستگی یا خروج بعضی از نیروها نیاز به تامین هیات علمی احساس می شود.

آیا در سال گذشته اقدام خاصی در ستاد آموزش دانشگاه اتفاق افتاده است.

در سال گذشته موفق شدیم به یکی از آرزوهای بنده در اسکن کردن کل پرونده های ستاد آموزش دانشگاه جامه عمل بپوشانیم. بطوریکه در سال گذشته 86139 پرونده و کلا" 5293829 برگ پرونده آموزشی دانشجویان دانشگاه در سیستم بایگانی آموزش کل مکانیزه شد .

همچنین گروه معارف دانشگاه و دفتر آموزش مداوم دانشگاه بازسازی شد  و دانشکده آموزش علوم پزشکی باتجهیزات مناسب نیز در مجتمع فرهنگی آموزشی سپید راه اندازی شد.

آقای دکتر تعداد دانشجویان شاغل به تحصیل دانشگاه در مقاطع تحصیلات تکمیلی  چه میزان رشدیافته است .

بطور خلاصه باید گفت در چند سال اخیر تعداد دانشجویان مقاطعPostgraduate  رشدچشمگیری داشته است . بطوریکه در سال 91 در مقایسه با سال 85؛  تعداد دانشجویان دکترای Ph.Dاز 144 نفر به 844 نفر ، دستیاری تخصصی پزشکی از 780 نفر به 1300 نفر، فلوشیپ از 48 نفر به 97 نفر، فوق تخصص پزشکی از 98 نفر به 141 نفر، کارشناسی ارشد از 214 نفر به 1493 نفر رسیده است.

 درصورت امکان مختصری در مورد رشتهPh.DBy Research  توضیح دهید .

این دوره ها از سال 89 در مراکز تحقیقاتی ما باهمکاری ستاد آموزش و پژوهش دانشگاه راه اندازی شد خوشبختانه با مشارکت خوب مراکز تحقیقاتی و معاونت تحقیقات و فنآوری در 11 مرکز تحقیقاتی دانشگاه شرایط و امکانات مناسب برای پذیرش دانشجوی Ph.Dفراهم شده است بطوریکه در حال حاضر 44 دانشجو در حال تحصیل می باشند. این روند رو به رشد است و تاثیر بسزایی در رشد تحقیقات و آموزش دانشگاه خواهد داشت .

پاسخگویی سریع یکی از نکات قوت ستاد آموزش دانشگاه است لطفا" در این مورد نیز توضیح دهید .

مراجعان به ستاد آموزش دانشگاه اعضای هیات علمی و دانشجویان هستند که درواقع فرهیختگان و امیدهای جامعه هستند. تسریع در امور آنها با اعتقاد به رعایت تکریم ارباب رجوع از اولویت های مدیریتی آموزش دانشگاه است . همواره سعی شده پاسخگویی به نیازهای این عزیزان و درخواست های آن ها در اسرع وقت در تمامی مدیریت های ستاد دانشگاه انجام شود. این امر در جلسات با مدیران همواره تاکید می شود که با حفظ و رعایت قوانین و ضوابط در حداقل زمان ممکن پاسخ ارباب رجوع داده شود.

این موضوع در دفتر خود بنده نیز با تاکید مضاعف پیگیری می شود . خوشبختانه از اول تیرماه 86  تمام  امور در دفتر بنده از طریق اتوماسیون پیگیری می شود. تعداد و زمان نامه های ورودی ، ارجاعی و ارسالی کاملا" مشخص است.

در سال گذشته چند نامه در کارتابل اتوماسیون جنابعالی وارد شده و متوسط زمان پاسخگویی به آن چقدر بوده است؟

47495 نامه که بطور میانگین در مدت 48 ساعت پاسخگویی به آنها انجام شده است.

چه تعداد ازاعضای هیات علمی دانشگاه بصورت تمام وقت جغرافیایی  در دانشکده ها و مراکز بالینی مشغول به خدمت هستند ؟

36/49 درصد از اعضای هیات علمی دانشگاه بصورت تمام وقت جغرافیایی مشغول خدمت هستند که  تعداد اعضای هیات علمی تمام وقت (محرومیت از مطب ) دانشکده ها از 41 درصد در سال 85 به 70/59 درصد در سال 91 و تعداد اعضای هیات علمی تمام وقت جغرافیایی مراکز بالینیاز 21درصد در سال 85 به 78/41 درصد در سال 91 رسیده است.

در ارزیابی بخش های بالینی دانشگاه از طرف وزارتخانه آیا بخش تائید نشده داشته ایم ؟

 خیر  هیج بخش بالینی که از سوی وزارتخانه تایید نشده باشد نداشتیم.

مهمترین برنامه های معاونت آموزشی دانشگاه برای سال 92  چیست؟

مهمترین برنامه های معاونت آموزشی دانشگاه برای سال 92 عبارتند از :

  1. استفاده بیشتر از ظرفیت خالی دانشکده ها با گسترش شعبه بین الملل
  2. رشد تحصیلات تکمیلی تا میزان 45 درصد  بدون احتساب دکترای حرفه ای و 70درصد با احتساب دکترای حرفه ای
  3. افزایش جذب دانشجویان خارجی در مقاطع تحصیلات تکمیلی
  4. افزایش جذب دانشجویان خارجی در دوره های کوتاه مدت
  5. گسترش اخلاق حرفه ای
  6. گسترش رشته ها و مقاطع تحصیلی و دوره های بازآموزی از راه دور و مجازی
  7. تشویق تمام وقت جغرافیایی بخصوص در بخش های بالینی
  8. مکانیزه کردن سیستم بایگانی آموزش دانشکده ها

در پایان ضمن تشکر از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید اگر پیام خاصی دارید بفرمایید؟

ضمن گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهید مرتضی مطهری ، روز استاد را به اساتید ارجمند دانشگاه  تبریک عرض می کنم و از زحمات آنها  تقدیر می کنم.

از دانشجویان عزیز نیز می خواهم با امید و تلاش راه اساتید خود را پیگیری کنند. با توجه به این بستر مناسبی که برای شما فراهم شده است با پشتکار و امید و خواستن می توانید آینده خوب و روشنی را برای خود رقم بزنید.

از همکاران عزیز در دانشکده ها، روسا ومعاونان دانشکده ها، مدیران گروههای آموزشی، روسای مراکز تحقیقاتی و روسای و معاونان مراکز آموزشی و درمانی تشکر می کنم. از همکاران ستاد آموزش دانشگاه نیز کمال امتنان را دارم و از همکاری های صمیمانه آنها قدردانی می کنم. آماری که ارائه شد نتیجه زحمات تمام عزیزان بود که اینجانب فقط گزارشگر آن بودم و خدای منان را شکرگزارم که یک سال دیگر توفیق خدمت به اینجانب عطا کرد.

از ریاست دانشگاه که علیرغم همه مسوولیت ها و مشکلات ، موضوع آموزش همواره دغدغه اصلی ایشان است و حمایتهای ایشان از بنده و آموزش دانشگاه تشکر خاص و ویژه دارم زیرا راهنمایی های ایشان همواره راهگشای مشکلات آموزش دانشگاه بوده است.

در پایان از مدیر روابط عمومی دانشگاه و تمامی همکاران روابط عمومی تشکر و قدردانی می کنم، زیرا شاهد زحمات شبانه روزی و بدون وقفه شما از نزدیک هستم که با زحمت بسیار تلاش می کنید تا موفقیت های دانشگاه، خواسته های پرسنل و...  را در زمان مناسب و به موقع منعکس کنید. قلم گویا، صداقت، پشتکار و از خودگذشتگی شما تحول چشمگیری در ارایه نقش روابط عمومی در محیط های آکادمیک ایجاد کرده  که امیدوارم خداوند یار و پشتیبان همه خدمتگزاران دانشگاه باشد.




:: برچسب‌ها: اساتید , دانشگاه , ایثار , دانشجو ,
:: بازدید از این مطلب : 31
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 23 آذر 1394 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: